Ceai verde sau negru?

ceai verde

 Cercetatorii sustin ca ceaiul, verde sau negru, este benefic pentru sanatate. Avand un continut bogat in antioxidanti, ajuta la scaderea nivelului de colesterol din organism, la o buna circulatie sanguina si poate chiar si reduce gradul de aparitie a unor forme de cancer.

Obiceiul de a consuma ceai a fost raspandit in China si Japonia cu mii de ani in urma. Conform statisticilor, un fumator japonez are mai putine sanse decat unul european sau american sa se imbolnaveasca de cancer pulmonar. De asemenea, consumatorii de ceai sunt mult mai protejati de riscul imbolnavirii de cancer la stomac sau cresterii tensiunii arteriale.

 

Unii medici sustin ca o cana de ceai la fiecare masa are un efect substantial in combaterea cresterii numarului de bolnavi de cancer dintr-o tara.

 

Flavonoizii sunt antioxidanti hidrosolubili, prezenti in mod natural  in ceai, fructe si legume. In urma cercetarilor oamenii de stiinta au concluzionat faptul ca flavonoizii reduc incidenta anumitor boli cardiovasculare, reduc incidenta cancerului si a afectiunilor degenerative legate de imbatranire.

 

Cercetatorii de la Institutul National de Sanatate si Protectia Mediului din Bilthoven, Olanda, au ajuns la concluzia ca 69% dintre persoanele ce consuma in medie 4-5 cani de ceai pe zi sunt mai protejate impotriva imbolnavirii decat o persoana ce consuma mai putin de 2-3 cani.

 

In plus, cercetatorii din Australia au remarcat ca o ceasca de ceai ar fi urmatoarea arma in lupta impotriva cancerului de piele. Cei care sunt hipotensivi ar trebui sa bea ceai negru, caci este un foarte bun stimulator cardiac.

 

Ceaiul verde poate preveni si boala Alzheimer, o boala degenerativa ce afecteaza zone ale creierului ce controleaza memoria, limbajul si comportamentul. Datorita cafeinei si taninului combinate cu uleiuri esentiale are si un gust deosebit.

 

Academia de Medicina din New York a organizat un simpozion intitulat Efectele Fizice si Psihice ale Ceaiului prin care a demonstrat ca ceaiul, in comparatie cu cafeaua nu cauzeaza nervozitate, insomnie, dureri de stomac, indiferent de cantitatea bauta. Ceaiul este un medicament miraculos pentru mentinerea sanatatii, avand o putere extraordinara de prelungire a vietii.

 

Ceaiul poate ajuta si la reducerea tartrului dentar. Conform cercetatorilor de la Colegiul de Medicina Dentara din Tokyo, lupta impotriva bacteriilor dentare, bolilor gingivale.

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu gin si ceai verde

    Alegeti un ceai verde aromat, de buna calitate, alaturi de un gin plin de gust si savoare, iar pentru notele de final ale unui cocktail usor de pregatit acasa puneti si suc de lamaie sau limeta.

  • Cocktail cu gin, ceai de menta si ceai verde

    Ceaiul de menta rece este racoritor, sanatos, bun pentru cei mari si cei mici, in timp ce o cana de ceai verde ofera corpului vitamine, antioxidanti si previne un numar impresionant de afectiuni. Insa impreuna, cu un gin aromat, stau la baza unui cocktail surprinzator, cu aroma complexa.

  • Cocktail cu gin, ceai verde si vin alb

    Alegeti un vin alb, sec, alaturi de un gin de calitate, ceai verde infuzat dupa gust, un suc de fructe de padure proaspat sau din cutie, totul cu fructe si mirodenii pentru o aroma complexa, greu de uitat.

  • Bautura energizanta cu ceai verde

    Daca vreti sa incercati altceva decat o cafea la primele ore ale diminetii incercati o reteta bazata pe un ceai verde de calitate, pe langa care va veti bucura de aroma scortisoarei sau a vaniliei.

  • Ceai cu gheata, suc de portocale si bere de ghimbir

    O reteta pentru o bautura rece, cu gust de portocale, note picante date de ghimbir si cele amarui ale ceaiului verde (sau negru) si savoarea perfecta in zilele calduroase.


Warning: fopen(cache/afd4cb0b6c1228f03a3ee68e9f1e5f95) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139