Ce tip de vegetarian sunteti ?
Dupa cum usor va puteti da seama din titlu, vegetarienii pot fi de mai multe feluri, iar acest mod de viata este adoptat de catre tot mai multe persoane. Alimentele pe care acesti aleg sa le consume zilnic depind in mare parte de o anumita categorie a vegetarienilor.
Aproximativ 2,5% din populatia adulta a Statelor Unite ale Americii (aproximativ 4.8 milioane de cetateni), urmau constant o dieta vegetariana acum doi ani. Pe langa acestia, intre 20 si 25% din totalul cetatenilor consumau in aceeasi perioada pana la 4 mese fara carne, saptamanal.
Expertii sunt de parere ca numarul este in continua crestere, luand in considerare optiunile vegetariene prezente pe piata alimentara.
Ce inseamna sa fii vegetarian ?
Vorbind la modul general, un vegetarian mananca fructe, legume, multe boabe uscate gatite de fasole si mazare, cereale, nuci si seminte, evitand pana si carnea de peste.
Cu toate acestea, in cadrul categoriei vegetariene exista si un numar de subgrupuri:
- Lacto-vegetarieni - acestia consuma pe langa produsele vegetariene si lactate
- Lacto-ovo-vegetarieni - consuma si produse lactate dar si oua.
- Vegetarieni care evita toate produsele de origine animala.
Mai exista si o categorie care face parte din gama semi-vegetarienilor. Acesstia nu au o definitie standard. A fi semi-vegetarian inseamna sa consumi multe fructe si legume, insa, din cand in cand, sa nu refuzi o friptura.
De ce aleg oamenii o dieta vegetariana ?
Multe persoane apeleaza la proteinele oferite de legume si fructe din motive de sanatate. Cercetarile au aratat pana in prezent ca vegetarienii au o masa corporala mai mica decat a persoanelor care consuma carne. De asemenea si nivelul colesterolului este mult mai mic, iar riscul de a avea afectiuni cardiace este foarte scazut.
Alte persoane aleg sa devina vegetariene din cauza convingerilor religioase si ingrijorarilor privind bunastarea animalelor si mediului, pentru motive economice sau pur si simplu nu suporta gustul sau textura carnii.
Dieta vegetariana este sanatoasa?
Cei care adera la o dieta vegetariana pot risca sa nu ofere organismului lor nutrientii necesari pentru a functiona optim. In particular vitamina B 12, fierul, vitamina D, calciul si zincul sunt de de regula asimilate din alimentele de origine animala.
Daca va ganditi sa optati pentru un regim alimentar vegetarian, discutati inainte de toate cu un medic nutritionist.
Foto: 1
Articole asemănătoare
-
Cinci retete de cocktail cu suc de rosii
Savuros, dulce-acrisor, plin de gustul rosiilor bine coapte, cu o aroma ce aminteste de gradinile poate nu foarte mari, dar ingrijite cu rabdare si pasiune, sucul de rosii este folosit adesea in bucatarie pentru sosuri extraordinare, dar sta si la baza mai multor retete de cocktail pentru toate gusturile.
-
Tomate Pokusa
Un soi hibrid de rosii cherry, de origine poloneza, recomandat daca va place acest tip de tomate si daca aveti nevoie de un soi ce poate fi usor adaptat in ghivece mai mari, in sere, in gradina sau chiar pe un balcon sau o terasa pe care le doriti transformate intr-un mic spatiu verde.
-
Inovatie: suportul de flori
Cu ajutorul unui nou tip de suport de flori, un suport inovativ, puteti crea impresia ca plantele ies si se dezvolta direct din perete.
-
De ce isi schimba frunzele culoarea toamna?
Cu totii admiram spectacolul de culori oferit toamna de frunzele cazatoare ce dau de veste ca iarna se apropie.
-
Masti de fata pentru fiecare tip de piele
Fiecare tip de piele necesita anumite conditii de ingrijire pentru a arata in regula. De aceea, puteti crea la dumneavoastra acasa masti faciale potrivite pentru fiecare tip de piele.