Castraveciori in otet
Ingrediente:
1 Kg castraveti mici
300 g sare grunjoasa
3/4 l de otet
100 g arpagic
2-3 cepe taiate rondele
cativa catei de usturoi
cateva crengute de tarhon
Mod de preparare:
Castraveciorii se spala si se pun pe un servet. Peste ei se pune un pumn de sare si se freaca; se pun intr-un vas de pamant, se presara cu restul de sare si se lasa la macerat 24 de ore. Scurgeti zeama, spalati vasul si puneti castraveciorii.
Fierbeti jumatate din cantitatea de otet, lasati-o la racit pentru 5 minute si turnati peste castraveti, lasand sa se mai macereze inca o zi. Scurgeti otetul, amestecati-l cu otetul ramas si puneti-l la fiert 5 minute. Asezati castraveciorii in borcane, cu arpagicul curatat, feliile de ceapa, usturoiul si frunzele de tarhon.
Turnati deasupra otetul fierbinte si acoperiti borcanul.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Legume si fructe bogate in fier
Esential pentru buna functionare a intregului organism, fierul este unul dintre mineralele ce nu ar trebui sa lipseasca din meniul zilnic, si daca cele mai bune surse raman cele de origine animala, totusi veti gasi mai multe fructe si legume proaspete cu un continut ridicat de fier. Asa ca in fiecare zi aveti posibilitatea sa preparati o alta reteta, hranitoare si gustoase, cu sau fara carne, dupa gust.
-
Sfecla rosie si beneficiile pentru sanatate
Conservata in otet, fiarta, coapta singura sau alaturi de alte legume in cuptor, rasa cruda intr-o salata plina de gust si prospetime sau folosita pentru un pahar de suc, sfecla rosie este o buna sursa de fibre, vitamina C, acid folic, magneziu, potasiu si fosfor, are putine calorii si un gust ce este pe placul multora
-
Ardeiul iute Peppino
Soi de ardei iute picant, aromat, bun pentru un sos cu gust intens sau pentru a fi conservat in otet, Peppino atrage si prin culoare (un rosu intens, aprins, atunci cand este bine copt) si forma, fiind ardei rotunzi, asemanatori unor cirese mari.
-
Sfecla rosie din soiul Egipski
Egipski este o varietate timpurie de sfecla rosie, foarte gustoasa si usor de conservat, de forma rotund turtita si un colorit visiniu inchis, in interior pulpa fiind suculenta si de nuanta roz spre visiniu. Este un soi pe care il putem adapta mai multor retete sau il putem conserva in otet, si la fel de bine poate fi folosit pentru sucuri si smoothie-uri.
-
Salata de sunca
Este un fel greu, consistent, cu multe gusturi care se amesteca si calorii, dar din cand in cand poate fi un rasfat gastronomic.