Carnati moldovenesti
Ingrediente:
500 g carne de porc
500 g carne de minzat
condimente
250 g slanina
sare
piper
usturoi
2 intestine subtiri
Preparare:
Se trece carnea prin masina de tocat, se amesteca, se sareaza si se pipereaza dupa gust. peste amestec se pun condimente (coriandru, nucusoara pisata, zeama de usturoi) se amesteca din nou si se umplu cirnatii cu ajutorul unei pilnii atasate la capatul masinii de tocat. Se pune carnea tocat din nou in masina si se invirteste pirgia masinii usor ca sa nu se rupa intestinele. Cu mina se misca umplutura spre capatul intestinului care se leaga cu ata la capatul de jos.
Inainte de a se trece la umplerea cirnatilor, se puna apa rece in carne, pentru ca umplutura sa alunece usor. Cind operatia s-a incheiat, se leaga intestinul si la celalalt capat si se pun cirnatii la rece doua zile, de preferinta in camara uscata, in curent de aer.
Se folosesc proapseti, dar se pot pastra mai mult timp daca se afuma usor.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Sos picant cu mustar, usturoi si lamaie
O reteta pentru un sos picant cu mustar, putin usturoi si note de citrice, alaturi de miere, piper negru si fulgi de chili, excelent atunci cand este pus, foarte rece, pe carnea de pui, porc sau vita, dar si pe carnati sau legume coapte. Se foloseste de fiecare data foarte proaspat pentru a-si pastra cat mai bine aromele.
-
Sos pentru friptura cu bere bruna, chimen si boabe de mustar
Un sos cu mustar, bere si chimen pe care il puteti pregati acasa si care foarte probabil va fi mai bun decat variantele pe care le puteti cumpara. Perfect pentru fripturi, carnati, gratar sau ca baza pentru a marina carnea inainte de gatire.
-
Mancare de carnati afumati cu ardei gras si ceapa
Se prepara usor si repede, este o reteta simpla, dar combinatia de gust intre carnea afumata si condimentata si ardei s-ar putea sa fie o placuta surpriza pentru multi.
-
Iahnie de cartofi cu carnati afumati
O reteta clasica
-
Reteta gustoasa de caltabos
Numiti in unele zone cartabos, chisca sau calbaj, caltabosii sunt carnati preparati de regula la taierea porcului, din maruntaiele acestuia fierte si tocate.