Bucataria Italieneasca
Bucataria italiana se bucura de o grandioasa popularitate si de aceea este considerata una dintre cele mai vestite bucatarii din intreaga lume.
Valoarea adusa bucatelor italiene se datoreaza faptului ca acestea se prepara prin utilizarea ingredientelor proaspete. Produsele alimentare italiene fiind de altfel extrem de sanatoase.
Lasagna
Cele mai cunoscute retete de lasagna sunt cele cu sos de rosii si besciamella (este un sos alb sau sos de smantana si este unul dintre cele mai populare trei sosuri din sudul Italiei; se foloseste alaturi de paste, in mod traditional sau ca sos de baza pentru lasagna alba).
Pentru ca lasagna este o alta forma de paste fainoase, se potriveste cu o multime de condimente: "alba" (fara rosii), cu Pesto (este un sos originar din Genova in regiunea Liguria din nordul Italiei si se refera la plante si sos de usturoi zdrobit), anghinare si altele.
Mushroom Pesto Lasagna - este lasagna cu ciuperci, vegetariana.
Supa italiana de peste
Supa de peste din Italia cu Gremolata (un condiment de plante medicinale tocate ce contine usturoi, patrunjel si coaja de lamaie) este la mare cautare in lumea intreaga.
Aceasta supa este pregatita in mai multe feluri si in diferite regiuni ale Italiei.
Spaghetele italiene
Se servesc cu sos de rosii, condimente si carne.
Spaghetele sunt cele mai populare produse alimentare din Italia.
Zuppa Toscana
Este un fel de mancare foarte popular, preparat din carnati de curcan, ceapa si cartofi.
Articole asemănătoare
-
Patru mirodenii mai putin intalnite
Anardana: numele are o sonoritate exotica, indepartata, dar acest condiment intalnit in bucataria traditionala sau persana este de fapt foarte accesibil – sunt pur si simplu samburi uscati de rodie, ce pastreaza gustul acrisor, acid si parfumat.
-
Bucataria libaneza. Placinta cu cascaval si condimente
Bucataria libaneza surprinde prin bucate sanatoase, ce ofera un aport bogat de nutrienti. Va propunem o reteta diferita: placinta cu cascaval si condimente.
-
Bucataria indoneziana. Aripioare de pui marinate la cuptor
Bucataria indoneziana se bazeaza pe un amestec armonios al ingredientelor utilizate, nealterandu-se astfel aroma si gustul propriu. Pentru un pranz bogat si sanatos, va invitam sa preparati aripioare de pui marinate la cuptor.
-
Legumele proaspete – baza bucatariei meditaranene
Legumele proaspete reprezinta baza atunci cand pregatim preparate mediteranene. Vinetele, rosiile, dovleceii
-
Bucataria scotiana. Oua scotiene cu piure de cartofi
In bucataria scotiana predomina ca de fiecare data retete care au in continutul lor ceva specific locului. Perntry Scotia retele abunda in vanat si legume. Va oferim o reteta apetisanta pe care sa o incercati din bucataria scotiana: oua scotiene cu piure de cartofi.