Bors de ciuperci
Ingrediente:
1 l apa
1/2 l bors
300 g ciuperci
1 ceapa
1 morcov mic
1 patrunjel
2 linguri orez
4 linguri smantana
marar
patrunjel
leustean
sare
Preparare:
Morcovul si patrunjelul se curata, se spala, se dau prin razatoarea de zarzavat si se pun la fiert cu apa, impreuna cu ceapa taiata marunt. Cand zarzavatul este gata fiert, se strecoara si in zeama de zarzavat obtinuta se pune orezul, ciupercile curatate, spalate si taiate felioare subtiri si sare. Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperit, pana este gata orezul. Se adauga verdeata tocata si borsul clocotit si se mai lasa sa dea 2-3 clocote. Se serveste dres cu smantana.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Sos cremos de ciuperci
Un sos cu gust intens de ciuperci (ideal este sa folositi ciuperci de padure), cremos si excelent pentru a completa carnea de porc sau de pui, alaturi de o salata de sezon.
-
Sos de ciuperci cu smantana
Versatil si aromat, recomandat felurilor din legume fierte sau la cuptor, usor de preparat, este un sos ce are nevoie de ciuperci de calitate, cu gust intens, puternic.
-
Supa-crema de ciuperci
O reteta pentru care puteti alege orice fel de ciuperci, rezultatul va fi la fel de bun.
-
Retete dietetice. Pui cu lamaie si sos de ciuperci
Pentru cei care vor sa se bucure de o reteta dietetica cu o preparare simpla si cu un gust delicios pot gati reteta de pui cu lamaie si sos de ciuperci.
-
Supa de ciuperci cu avocado
O supa calda pentru zilele reci de iarna este binevenita. Asadar va invitam sa degustati supa de ciuperci cu avocado.