Aripi de curcan marinate
Ingrediente:
4 aripi de curcan
1 lamaie
1 catel de usturoi
1 fir de rozmarin
8 linguri vin rosu
8 linguri ulei
2 foi dafin
sare
piper
Pentru ornare: feliute de lamaie, verdeata, masline negre.
Preparare:
Spalati carnea si stergeti-o. Spalati lamaia si taiati-o felii. Se curata sturoiul si se taie in doua. Rozmarinul se spala, se scurge si se rup frunzulitele.
Intr-o punga, se pun vinul, uleiul, usturoiul, lamaia, foile de dafin si aripile de curcan. Se inchide bine punga si se lasa carnea la marinat, la rece, timp de 24 ore. Se agita de mai multe ori.
Se scoate carnea din punga, se sterge si se prajeste 20 minute pe gratar sau intr-o tigaie cu putin ulei; se mai unge din cand in cand cu sos marinat. Se adauga sare si piper si se orneaza cu felii de lamaie,verdeata si masline negre. Se poate servi si cu usturoi copt (30 min. la 180C) zdrobit pe paine.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Snitele din piept de curcan cu lamaie
Alegeti sa consumati carnea de curcan deoarece aceasta contine seleniu, ce confera imunitate organismului nostru. Va propunem sa preparati snitele delicioase din piept de curcan cu lamaie.
-
Piftie din carne de curcan
Piftia este un preparat delicios care nu trebuie sa lipseasca de la masa de sarbatori. De aceea va propunem sa incercati reteta de piftie din carne de curcan.
-
Ardei gustosi, umpluti cu orez si carne de curcan
Pentru zilele speciale in care avem musafiri si nu numai, puteti pregati ceva pe masura: ardei gustosi, umpluti cu orez si carne de curcan.
-
Bucataria indoneziana. Aripioare de pui marinate la cuptor
Bucataria indoneziana se bazeaza pe un amestec armonios al ingredientelor utilizate, nealterandu-se astfel aroma si gustul propriu. Pentru un pranz bogat si sanatos, va invitam sa preparati aripioare de pui marinate la cuptor.
-
Chiftelute din carne de curcan, marinate in sos de rosii
Chiftelutele din carne de curcan, marinate in sos de rosii sunt o alegere perfecta pentru o masa de pranz delicioasa, in care sunteti inconjurati de prietenii dumneavoastra.