Aperitiv cu gogosari
Ingrediente:
3,5 kg gogosari
250 gr ulei
250 gr zahar sau miere de albine
250gr otet
400 gr pasta de tomate
piper
foi de dafin
sare
Preparare:
Se taie gogosarii in felii subtiri. Separat se fierbe uleiul, otetul, pasta de tomate, 2-3 foi de dafin, sare si piper dupa gust. Cand incepe sa clocoteasca, se introduc gogosarii. Se fierb 25-30 minute, pana cand capata consistenta de zacusca. Se pune compozitia fierbinte in borcanele asezate pe un suport metalic, pentru a nu plesnii, se pun capacele sau se leaga celofan si se pun sub patura pana a doua zi. Se pot aseza a doua zi in camara.
Este un excelent aperitiv servit pe felii de paine si ornate cu diverse(frunze de patrunjel, fisiute de masline,etc.) sau neornate.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Lichior aperitiv cu nuci verzi
In locul traditionalei dulceti de nuci verzi puteti prepara un lichior de casa de calitate, aromat si cu personalitate.
-
Tartine cu avocado
Un aperitiv cu arome exotice, intense si placute, perfect daca vreti altceva decat tartinele clasice.
-
Aperitiv cu prune si branza de capra
Un contrast inedit intre gustul de branza si cel dulce acrisor de pruna.
-
Aperitiv cu masline si suc de lamaie
O reteta cu arome mediteraneene puternice, in care usorul gust amarui al maslinelor este scos in evidenta de aciditatea usoara a lamaii.
-
Delicii de iarna. Zacusca de fasole cu gogosari
Dintre deliciile iernii savurate in zilele friguroase, o zacusca de sezon este numai buna de preparat acasa. Va propunem sa incercati reteta de zacusca de fasole cu gogosari.