Actiunile binefacatoare ale fructelor si algelor de mare
Oamenii de stiinta au dovedit ca algele marine au un efect pozitiv la nivelul intregului organism uman. Gillian McKeith mentioneaza in cartea sa - "Living food for health" ("Viata alimentara pentru sanatate") ca fructele si algele de mare contin minerale-cheie care nu au fost gasite in compozitia altor plante sau alimente.
McKeith mai spune in cartea sa si ca organismul absoarbe mai usor proteinele din legume decat proteinele din carne. Astfel autorul concluzioneaza ca legumele sunt cele mai bune produse alimentare anti-imbatranire lasate de natura pe pamant.
Fructele de mare sunt de mult timp cunoscute pentru proprietatile calorice mari si beneficiile aduse organismului cand sunt parte dintr-o dieta sanatoasa de alimentatie. Au trecut proba timpului, fiind din ce in ce mai populare si recomandate de medicii nutritionisti.
Beneficiile aduse de algele marine organismului
Datorita consistentei ridicate de aminoacizi, vitamine si minerale, cei care consuma alge marine vor avea un par lucios si sanatos.
Aceste alge mai contin si Biotin, o substanta care apartine familiei de vitamine B.
Cantitatile semnificative de vitamine, proteine si minerale ionice imbunatatesc performanta creierului, asparagina din componenta lor energizeaza creierul si stimuleaza sistemul imunitar, iar borul imbunatateste functiile neurologice.
Cu un continut bogat de beta-caroten, vitamina A, minerale si aminoacizi care au proprietatea de a mentine in organism un continut ridicat de colagen (necesar pentru buna functionare a tesutului conjunctiv), algele sunt un bun tratament anti-imbatranire.
Pe langa alge, fructele de mare sunt o sursa principala de caroteni naturali cum ar fi vitamina A (beta-caroten) si bioflavonoide, antioxidanti care ajuta la o imbunatatire a vederii, eliminand resturile celulare acumulate la nivelul ochilor.
Bioflavonoidele prelungesc actiunea vitaminei C in ochi, contribuind astfel la prevenirea umflarii si inflamarii tesuturilor oculare.
De asemenea, pentru ca sunt bogate in vitamina C mentin gingiile sanatoase. Contin de 26 de ori mai mult calciu decat orice alt aliment, iar fluorul lupta impotriva cariilor dentare.
Alte proprietati ale algelor marine
-extractele organice de iod pe care le contin mentin sanatoasa functia tiroidiana, prevenind gusa;
-ajuta la tratarea racelilor si problemelor respiratorii;
-intaresc sistemul imunitar;
-sporesc rezistenta la alergii si infectii;
-diminueaza riscul de cancer;
-iodul si aminoacizii se combina pentru a reduce semnificativ fibromul la san si cel uterin, ajutand la prevenirea formarii chisturilor;
-imbunatatesc regenerarea celulelor;
-magneziul continut de aceste alge contribuie la reducerea tensiunii arteriale crescute si previne accidentele vasculare cerebrale;
-normalizeaza nivelul de colesterol din sange, contribuind la stoparea instalarii bolilor cronice;
-sprijina sanatatea oaselor si functia acestora;
-mentin echilibrul natural al corpului;
-sustin sanatatea rinichilor;
-detoxifica organismul si elimina metalele grele si poluantii acumulati din aer si alimente;
- au capacitatea de a elimina celulita din organism prin arderea tesutului adipos;
Articole asemănătoare
-
Smoothie cu ciocolata neagra si sare de mare
Este obligatoriu sa punem un praf de sare in majoritatea deserturilor pentru a potenta gusturile si aromele, iar in aceasta bautura delicioasa cu multa ciocolata neagra sarea de mare face exact acelasi lucru.
-
Strugurii si telina - in topul fructelor si legumelor contaminate cu pesticide in Franta
ONG-ul Generations futures a publicat recent un studiu privind contaminarea cu pesticide a fructelor si legumelor consumate in Hexagon, iar cifrele s-au dovedit mult peste cele mai pesimiste asteptari, precizeaza lemonde.fr. Astfel, conform raportului 73 la suta dintre fructele analizate erau contaminate, iar in cazul legumelor procentul este de 41 la suta.
-
Postul Craciunului, cu peste si fructe de mare
Desi se intinde pe durata a 40 de zile, Postul Craciunului este considerat unul dintre cele mai usore, pentru ca in fiecare sambata si duminica de la Intrarea Maicii Domnului in Biserica (21 noiembrie) pana in ziua Ignatului (20 decembrie) se mananca peste.
-
Pizza delicioasa cu ton si boabe de porumb
O pizza delicioasa pe care o veti savura cu mare placere este pizza cu ton si boabe de porumb.
-
Mancaruri exotice. Paella cu fructe de mare si sofran
O bogatie de gust si arome diverse va sunt oferite daca alegeti sa preparati o reteta traditionala din Spania si anume: paella cu fructe de mare si sofran.