Accident ecologic pe cursul raului Aries

MihoiestiIn urma lucrarilor desfasurate la barajul de la Mihoiesti, judetul Alba, un grav accident ecologic s-a produs miercuri, 5 iulie, pe cursul raului Aries. Datorita deversarii unei cantitati foarte mari de apa a luat nastere un val de noroi care a produs asfixierea pestilor pe o suprafata de 25 de kilometri. "Este un adevarat dezastru ecologic cu conotatii penale", a precizat Stefan Lungu, presedintele Asociatiei Judetene a Pescarilor Sportivi. "Oamenii de pe cursul raului au iesit cu plase, cu perdele si cu saci sa adune pestele prins in mal", a continuat el.

Neglijenta Apelor Romane

Vina ii apartine administratorului barajului, Sistemul de Gestionare a Apelor Alba. La solicitarea firmei de constructii care se ocupa de lucrari, SGA a permis deversarea apei acumulate intr-un timp foarte scurt, fapt ce a condus la generarea unei viituri pe cursul Ariesului.

 

La barajul pentru acumularea nepermanenta Mihoiesti lucrarile de investitii vizau punerea in stare de siguranta a barajului, dat fiind rolul important al acestuia pentru atenuarea viiturilor in bazinul Aries. Mihoiestiul asigura si alimentarea cu apa a orasului Campeni si tot aici functioneaza o hidrocentrala.

 

Refacerea faunei piscicole va dura intre 3 si 4 ani, costurile actiunii urmand a fi cel mai probabil suportate de administratorii care au dat dovada de neglijenta.

D.S.


Sediul SGA Alba
Sediul SGA Alba

 

Barajul Mihoiesti
Barajul Mihoiesti

Articole asemănătoare

  • Fructele pentru sanatate

    Strugurii: un ciorchine proaspat sau sub forma de suc (un pahar pe zi) si oferim organismului fibre, minerale, o solutie naturala pentru a detoxifia organismul si a-l umple de energie. Sunt recomandati daca vrem sa slabim mai repede sau sa eliminam din apa in exces (au usor efect diuretic), mentin sanatatea pielii, a inimii si a ficatului, ajuta la functionarea rinichilor, si nu in ultimul rand relaxeaza sistemul nervos si ne fac sa fim mai putin afectati de stresul cotidian.

  • Parcul National Semenic – Cheile Carasului

    Parcul National Semenic – Cheile Carasului cuprinde elemente naturale cu o valoare deosebita si se gaseste in sud-vestul Romaniei. Cele 36,214 ha sunt de mare interes sub aspect fizico-geografic, floristic, hidrologic, geologic si speologic atat pentru cercetatori cat si pentru turisti.

  • Vascul, o planta cu conotatii magice de Craciun si Anul Nou

    Vascul este un element vegetal cu o semnificatie aparte de Craciun, originile intrebuintarii sale avand “radacini” viguroase in istorie. Se pare ca poporul roman l-ar fi mostenit direct de la stramosii lor romani, de vreme ce numele provine din latinescul “Viscum”.

  • Parcul National Eifel, Germania

    Muntii Eifel se gasesc in vestul Europei, la granita Germaniei cu Belgia si Franta, si apartin de grupa Eifel-Ardennen. In ciuda coincidentei care trimite la turnul simbol al francezilor, denumirea Eifel provine din

  • Aria naturala protejata “Lacul Snagov”

    La 35 de kilometri de Bucuresti, pe drumul national (DN1) care leaga capitala de orasul Ploiesti, se afla Lacul Snagov.


Warning: fopen(cache/ea8d5b302a127d7e543c51ed5a77b446) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139